Logo

Radno vrijeme:

Pon-Pet 08:00–16:00

Helpdesk:

+385-1-2404-104

Fill out the form below to get your quick quote.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Povijest Tvrtke & Namjera

Povijest Tvrtke & Namjera

Tvrtka HELM d.o.o. osnovana je u srpnju 1995. Namjera njenih osnivača i vlasnika bila je okupiti tim stručnjaka koji bi radili na sustavima za mjerenje energije kako za privatne potrošače tako i za industriju.

Vrijeme osnivanja tvrtke korespondiralo je s početkom većeg upliva elektroničkih brojila električne energije u kućanstvima, koja su do tada većinom bila opremljena tradicionalnim elektromehaničkim brojilima poznatim pod nazivom ‘feraris’ brojila.

Već je tada bilo jasno, da će zbog porasta cijene električne energije i uvođenja složenih tarifnih sustava, te zbog sve strožih zahtjeva za kvalitetom električne energije i potrebe za bilježenjem elemenata kvalitete isporučene energije jedino riješenje biti elektroničko brojilo. Također je bilo jasno da će na kraju zbog manje sirovina ugrađenoga u njega takovo elektroničko brojilo sa svim spomenutim funkcijama biti jeftinije od klasičnog koje je najviše moglo registrirati kumulativnu potrošnju na dva različita brojčanika.

Tokom dugogodišnje (od 1995 do 2005) suradnje s tvrtkom RIZ Odašiljači d.d. HELM je za tu tvrtku uspio razviti čitavu paletu jednofaznih i trofaznih brojila te niz različitih komunikatora za očitavanje brojila. Brojila dizajnirana u HELM-u u proizvodnji se nalaze još i danas.

HELM Danas

Od 2011 god. tvrtka je krenula u razvoj cijele palete novih proizvoda i usluga namjenjenih energetskim tvrtkama kao što su npr.:

Razna komunikacijska sučelja

Nove generacije komunikatora namjenjenih očitavanju potrošnje električne energije, vode, plina, toplinske energije

Brojila potrošnje električne energije koja bi zadovoljavala zahtjeve tržišta u narednih pet godina

Programska riješenja za prikupljanje podataka potrošnje brojila energije

Pogledajte naše proizvode